Dataskyddsdeklaration

Den registeransvarige är:

ARTPHOTOLIMITED

Louis Albert

NOW BORDEAUX - Hangar 15 quai des Chartrons

33 000 Bordeaux

Frankrike

customer.service@artphotolimited.com.


Vi är mycket glada att du är intresserad av vår webbutik. Att skydda ditt privatliv är mycket viktigt för oss. Nedan informerar vi dig i detalj om behandlingen av dina uppgifter.

1. Åtkomst till data och värd

Du kan besöka våra webbsidor utan att lämna någon personlig information. Varje gång en webbsida besöks registrerar webbservern endast och automatiskt en serverloggfil som innehåller t.ex. namnet på den begärda filen, din IP-adress, datum och tid för konsultationen, mängden data som överförts och den begärande leverantören (åtkomstdata) och som dokumenterar konsultationen.

Dessa åtkomstdata används endast för att säkerställa problemfri drift av webbplatsen och för att förbättra vårt erbjudande. I enlighet med art. 6, § 1, f) GDPR, tjänar detta till att skydda våra berättigade intressen för en lämplig presentation av vårt erbjudande, som väger tyngst när det görs en avvägning av parternas respektive intressen. All åtkomstinformation kommer att raderas senast sju dagar efter att du avslutat ditt besök på webbplatsen.

Värdtjänster från en tredjepartsleverantör

Som en del av behandlingen för vår räkning tillhandahåller en tredjepartsleverantör värd- och visningstjänster för webbplatsen. All data som samlas in med hjälp av denna webbplats eller i de formulär som tillhandahålls för detta ändamål i webbutiken behandlas på dess servrar enligt beskrivningen nedan. Bearbetning på andra servrar sker endast inom det ramverk som förklaras i denna text. Denna tjänsteleverantör har sitt huvudkontor i ett land inom Europeiska unionen eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

2 Insamling och användning av data för att utföra kontraktet, för att få kontakt och för att öppna ett kundkonto

Vi samlar in personuppgifter när du frivilligt tillhandahåller dem till oss som en del av din beställning eller när du kontaktar oss (t.ex. via kontaktformulär eller e-post). Obligatoriska fält är markerade som sådana, eftersom vi i detta fall absolut behöver dessa uppgifter för att fullgöra avtalet eller behandla din kontaktförfrågan. Det är inte möjligt för dig att slutföra din beställning och / eller kontakta oss utan att ge oss denna information. Respektive inmatningsformulär gör det möjligt att veta vilka data som samlas in. I enlighet med art. 6, § 1, b) GDPR, använder vi de uppgifter du tillhandahåller oss för att fullgöra avtalet och behandla dina förfrågningar. Om du väljer att öppna ett kundkonto och ge oss ditt samtycke i enlighet med art. 6, § 1, a) GDPR, kommer vi också att använda dina uppgifter för att öppna detta konto. Efter det fullständiga genomförandet av avtalet eller borttagandet av ditt kundkonto begränsar vi den vidare behandlingen av dina uppgifter och raderar dem efter utgången av de lagstadgade lagringsperioder som föreskrivs på skatte- och handelsnivå, såvida du inte uttryckligen har godkänt vidare användning av dina uppgifter eller om vi förbehåller oss rätten till en bredare användning av uppgifterna, enligt lag, och som vi informerar dig om här. Radering av ditt kundkonto är möjligt när som helst och kan göras antingen genom ett meddelande som skickas till adressen nedan eller via en funktion som tillhandahålls för detta ändamål i kundkontot.

3. Dataöverföring

För att utföra kontraktet, i enlighet med art. 6, § 1, b) GDPR, överför vi dina uppgifter till det transportföretag som ansvarar för leveransen, i den mån detta är nödvändigt för leveransen av de beställda varorna. Beroende på vilken betaltjänstleverantör du väljer när du beställer, skickar vi de insamlade betalningsuppgifterna till det kreditinstitut som är bemyndigat för betalningen och till de betaltjänstleverantörer som vi gett i uppdrag att behandla betalningar eller vald betalningstjänst. De valda leverantörerna av betaltjänster samlar delvis in dessa uppgifter själva, förutsatt att du skapar ett konto där. I detta fall måste du logga in med dina åtkomstuppgifter till ditt konto som skapats med betaltjänstleverantören under beställningsprocessen. I detta avseende gäller dataskyddsdeklarationen från den relevanta betaltjänstleverantören.

Detsamma gäller för överföring av data till våra tillverkare eller grossister, i de fall de tar hand om frakten för oss (dropshipping).

Dataöverföring till transportleverantörer

I den mån du har gett oss ditt uttryckliga samtycke under eller efter din beställning, och i enlighet med art. 6, § 1, a) i GDPR, kommer vi med stöd av den att överföra din e-postadress och telefonnummer till den valda transportleverantören så att de kan kontakta dig före leveransen för att meddela och organisera leveransen.

Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke genom att skicka ett meddelande till adressen nedan eller direkt till transportleverantören på adressen nedan. Efter detta återkallande av samtycke raderar vi de uppgifter som anges för detta ändamål, i den mån du inte uttryckligen har samtyckt till ytterligare användning av dina uppgifter eller om vi förbehåller oss rätten till en bredare användning av uppgifterna, som är tillåten enligt lag och som vi informerar dig om i detta uttalande.

  • Colissimo
  • 9 rue du Colonel Pierre Avia
  • 75015
  • Paris
  • DHL
  • Deutsche Post AG, Corporate Center - 524
  • 53250
  • Bonn
  • TNT / FedEx
  • Taurusavenue 111
  • 2132 LS
  • Hoofddorp, The Netherlands
  • DPD
  • CP C703, 9 rue du Colonel Pierre Avia
  • 75015
  • Paris, France

4. Nyhetsbrev via e-post och postreklam

E-postannonsering med prenumeration på nyhetsbrev

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev, använder vi den information som krävs för detta ändamål eller tillhandahålls separat av dig för att regelbundet skicka vårt nyhetsbrev via e-post på grundval av ditt samtycke i enlighet med art. 6, § 1, a) GDPR.

Du kan när som helst avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet, antingen genom att skicka ett meddelande till adressen som anges nedan eller via en länk för detta ändamål i nyhetsbrevet. Efter att du har avslutat prenumerationen raderar vi din e-postadress, såvida du inte uttryckligen har samtyckt till en vidare användning av dina uppgifter eller om vi förbehåller oss rätten till en bredare användning av uppgifterna, enligt lag, och som vi informerar dig om i detta uttalande.

Nyhetsbrevet skickas som en del av behandlingen som utförs för våra räkning av en tjänsteleverantör till vilken vi skickar din e-postadress för detta ändamål.

Denna tjänsteleverantör har sitt huvudkontor i ett land inom Europeiska unionen eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

Postreklam och din rätt till invändningar

Dessutom förbehåller vi oss rätten att använda ditt för- och efternamn såväl som din postadress för våra egna reklamändamål, förutsatt att du inte har gjort invändningar, till exempel för att skicka erbjudanden med posten och intressant information om våra produkter. Detta tjänar till att skydda våra berättigade intressen i reklamkommunikation med våra kunder, som väger tyngst när det görs en avvägning av parternas respektive intressen i enlighet med art. 6, § 1, f) GDPR.

5. Integration av Trusted Shops Trustbadge

Trusted Shops Trustbadge är med på den här webbplatsen för att visa vår Trusted Shops förtroendemärke och eventuella insamlade recensioner samt för att erbjuda Trusted Shops-tjänster för köpare efter en beställning.

Detta tjänar till att skydda våra berättigade intressen i en optimal marknadsföring av vårt erbjudande, som väger tyngst när det görs en avvägning av parternas respektive intressen i enlighet med art. 6, § 1, f) GDPR. Trustbadge och de tjänster som annonseras av det erbjuds av Trusted Shops GmbH, Subbelrather Straße 15C, 50823 Köln, Tyskland.

Trustbadge tillhandahålls av en CDN-leverantör (Content-Delivery-Network) som en del av ett kontrakt för underleverantörer av personuppgifter. Trusted Shops GmbH använder också amerikanska tjänsteleverantörer. En adekvat nivå av dataskydd säkerställs. Mer information om dataskydd finns på Trusted Shops GmbH här .

När Trustbadge visas sparar internetservern automatiskt en serverloggfil som också innehåller din IP-adress, datum och tid för visningen, mängden data som överförs och den begärande leverantören (loggfildata) och som dokumenterar visningen. Enskilda loggfildata lagras i en säkerhetsdatabas för säkerhetsanalys. Loggfiler raderas automatiskt senast 90 dagar efter att de skapats.

Ytterligare personuppgifter överförs till Trusted Shops endast om du har gett ditt samtycke, och om du efter att ha slutfört en beställning väljer att använda Trusted Shops-produkter eller om du redan har registrerat dig för att använda dem. I detta fall är det det avtalade avtalet mellan dig och Trusted Shops som gäller. För detta sker en automatisk insamling av personuppgifter från orderuppgifterna. Om du redan är registrerad som köpare för användning av produkten, verifieras det automatiskt med en neutral inställning, e-postadressen hashas av envägskrypto. E-postadressen konverteras till det här hashvärdet, som inte kan avkodas för Trusted Shops, före överföringen. Efter att ha sökt efter en matchning raderas inställningen automatiskt.

Detta är nödvändigt för att förverkliga våra berättigade intressen, såväl som onlinebutikens, som väger tyngst för tillhandahållande av garantin och recensionstjänsterna, båda relaterade till den konkreta ordern i enlighet med 6 §1 f) GDPR. Mer information, inklusive rätten att invända, finns i Trusted Shops dataskyddsdeklaration ovan, och vars länk även finns i Trustbadge.

6. Kakor och webbanalys

För att göra besöket på vår webbplats attraktivt och möjliggöra användning av vissa funktioner, visa lämpliga produkter eller genomföra marknadsundersökningar använder vi kakor på olika sidor. Detta tjänar till att skydda våra berättigade intressen i en optimerad presentation av vårt erbjudande som väger tyngst när det görs en avvägning av parternas respektive intressen i enlighet med art. 6, § 1, f) GDPR. Kakor är små textfiler som automatiskt sparas på din enhet. Vissa av de kakor vi använder raderas i slutet av webbsessionen, det vill säga efter att du har stängt din webbläsare (sessionskakor). Andra kakor finns kvar på din terminal och tillåter oss att känna igen din webbläsare vid ditt nästa besök (ihållande kakor). Du kan se lagringstiden i översikten i cookie-inställningarna i din webbläsare. Du kan konfigurera din webbläsare så att du informeras om användningen av kakor och från fall till fall besluta att acceptera dem eller att utesluta godkännandet av dessa kakor i vissa fall eller i allmänhet. Varje webbläsare skiljer sig åt i hur den hanterar cookie-inställningar. Detta beskrivs i hjälpmenyn i varje webbläsare som förklarar hur du ändrar dina cookieinställningar. Du hittar den under följande länkar:

Att vägra att acceptera kakor kan begränsa funktionaliteten på vår webbplats.

Användning av Google (Universal) Analytics för webbanalys

I den mån du har gett ditt samtycke, i enlighet med art. 6, § 1, a) GDPR, använder denna webbplats Google (Universal) Analytics för webbanalys. Denna webbanalystjänst tillhandahålls av Google Ireland Limited, ett bolag bildat enligt irländsk lag med sitt säte på Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland ( www.google.fr ). Google (Universal) Analytics använder metoder som gör det möjligt att analysera din användning av webbplatsen (kakor till exempel). Informationen som automatiskt samlas in av kakor om din användning av denna webbplats överförs vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där. Genom att aktivera IP-anonymisering på denna webbplats kommer IP-adressen att förkortas innan den överförs inom Europeiska unionens medlemsstater eller i andra stater som har undertecknat avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall överförs hela IP-adressen till en Google-server i USA där den kommer att förkortas. Den anonymiserade IP-adressen som överförs av din webbläsare som en del av Google Analytics slås i allmänhet inte samman med annan Google-data. När användningsändamålet har upphört att gälla och vår användning av Google Analytics har upphört raderas de uppgifter som samlas in i detta sammanhang.

Det är möjligt att information överförs och lagras på Googles servrar i USA. Det amerikanska företaget Google LLC är certifierat enligt EU-US Privacy Shield. Ett aktuellt certifikat kan visas på denna adress. Europeiska kommissionen har, enligt detta avtal med USA, funnit en adekvat nivå av dataskydd för företag som är certifierade enligt Privacy Shield.

Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke, med verkan för framtiden, genom att ladda ner och installera det tillgängliga webbläsarinsticksprogrammet <a href = "https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sv"> här. </a> Data som genereras av kakan och relaterade till din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) kommer således inte att samlas in och kommer inte att behandlas av Google.

Som ett alternativ till webbläsarinsticksprogrammet kan du klicka på den här länken för att förhindra Google Analytics datainsamling på den här webbplatsen i framtiden. För detta ändamål placeras en opt-out-cookie på din dator. Om du tar bort dina kakor kommer du att bli ombedd att ge ditt samtycke igen.

7 Annonsering via marknadsföringsnätverk

Google Ads Remarketing

Genom Google Ads marknadsför vi den här webbplatsen i Googles sökresultat och på tredje parts webbplatser. I den mån du har gett ditt samtycke, i enlighet med art. 6, § 1, a) GDPR, använder den här webbplatsen Google Remarketing-cookien, som sparas när du besöker vår webbplats, som automatiskt erbjuder intressebaserad annonsering med ett pseudonymt cookie-ID och analys av de besökta sidorna. När användningsändamålet har upphört att gälla och vår användning av Google Ads Remarketing har upphört raderas den data som samlas in i detta sammanhang.

Ytterligare databehandling utförs endast om du har kommit överens med Google om att din webb- och applikationshistorik ska kopplas till ditt Google-konto av Google och att din Google-kontoinformation kommer att användas för att anpassa de annonser som du ser på webben. I det här fallet, när du är inloggad på Google när du besöker vår webbplats, använder Google din data tillsammans med data från Google Analytics för att skapa och definiera målgruppslistor för remarketing på alla enheter. För detta ändamål associerar Google din personliga information tillfälligt med data från Google Analytics för att skapa målgrupper.

Google Ads Remarketing tillhandahålls av Google Ireland Limited, ett bolag bildat enligt irländsk lag med säte på Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland. Information kan överföras och lagras på Googles servrar i USA. Det amerikanska företaget Google LLC är certifierat enligt EU-US Privacy Shield. Ett aktuellt certifikat kan ses på denna adress. Europeiska kommissionen har i enlighet med detta avtal med USA konstaterat, en adekvat nivå av dataskydd för företag som är certifierade enligt Privacy Shield.

Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke med verkan för framtiden genom att inaktivera remarketing-kakan via nuvarande länk. Dessutom kan du få information från Digital Advertising Alliance om installationen av kakor och gå vidare till inställningar för detta ändamål.

Zendesk verktyg för snabbmeddelanden

Om du använder verktyget för snabbmeddelanden för att kontakta oss kommer de uppgifter du frivilligt anger där (namn, e-postadress, meddelande) att behandlas av oss, i enlighet med art. 6, § 1, b) GDPR för att svara på begäran. Dessutom tjänar användningen av detta verktyg till att skydda vårt berättigade intresse av förbättrad och effektivare kommunikation med våra kunder, vilket väger tyngst vid en intresseavvägning i enlighet med art. 6, § 1, f) GDPR. Uppgifterna raderas sedan.

Som en del av behandlingen för vår räkning förser Zendesk, Inc. oss som tredjepartsleverantör med de tjänster som krävs för att tillhandahålla verktyget för snabbmeddelanden. All data som samlas in när du använder detta verktyg behandlas på dess servrar. Zendesk, Inc. har sitt huvudkontor i USA och är certifierat enligt EU-US Privacy Shield. Ett aktuellt certifikat kan ses på denna adress. Europeiska kommissionen fann i enlighet med detta avtal med USA, en adekvat nivå av dataskydd för företag som är certifierade enligt Privacy Shield.

Google kartor

Denna webbplats använder Google Maps för visuell representation av geografisk information. Google Maps är en tjänst från Google Ireland Limited, ett bolag bildat enligt irländsk lag med säte på Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland (www.google.fr). Detta tjänar till att skydda våra berättigade intressen, som väger tyngst vid en intresseavvägning, av en optimerad presentation av vårt erbjudande och enkel åtkomst till våra webbplatser, i enlighet med art. 6, § 1, f) GDPR. När du använder Google Maps, överför eller bearbetar Google data om hur webbplatsbesökare använder funktionerna på Google Maps, som särskilt kan inkludera besökarens IP-adress och platsinformation. Vi har inget inflytande på denna databehandling.

Information kan överföras och lagras på Googles servrar i USA. Det amerikanska företaget Google LLC är certifierat enligt EU-US Privacy Shield. Ett aktuellt certifikat kan ses på denna adress. Europeiska kommissionen har i enlighet med detta avtal med USA konstaterat, en adekvat nivå av dataskydd för företag som är certifierade enligt Privacy Shield.

För att inaktivera Google Maps-tjänsten och därmed förhindra dataöverföring till Google måste du inaktivera JavaScript-funktionen i din webbläsare. I det här fallet kan Google Maps inte användas eller kan endast användas i begränsad utsträckning.

Mer information om databehandling från Google finns i Googles sekretesspolicy. Google Maps användarvillkor innehåller detaljerad information om karttjänsten.

Databehandlingen utförs på grundval av ett avtal mellan gemensamma registeransvariga i enlighet med art. 26 GDPR, som du kan läsa här .

8. Sociala media

Syftet och omfattningen av datainsamlingen, vidare bearbetning och användning av uppgifterna från leverantörerna, kontaktuppgifterna samt dina rättigheter och inställningsalternativen som är avsedda att skydda din integritet finns i uttalandena om leverantörens dataskydd:

Vår online-närvaro på Facebook, Instagram

Vår närvaro på sociala nätverk och sociala plattformar används för bättre aktiv kommunikation med våra kunder och potentiella kunder. Vi informerar om våra produkter och pågående specialerbjudanden.

När du besöker våra webbplatser i sociala medier kan dina uppgifter automatiskt samlas in och lagras för marknadsundersökningar och reklamändamål. Användningsprofiler skapas utifrån dessa data med hjälp av pseudonymer. Dessa profiler kan till exempel användas för att placera annonser som sannolikt matchar dina intressen inom och utanför sociala plattformar.

För detta ändamål placeras kakor i allmänhet på din terminal. Besökarnas beteende och användarintressen lagras i dessa kakor. Detta tjänar, i enlighet med art. 6, § 1, f) GDPR, för att skydda våra berättigade intressen, som väger tyngst vid en intresseavvägning, för en optimerad presentation av vårt erbjudande och för en effektiv kommunikation med kunder och potentiella kunder. Om operatören av den relevanta sociala plattformen begär ditt samtycke till databehandling, till exempel med en kryssruta, är den rättsliga grunden för databehandlingen Art. 6, § 1, a) RGPD.

Om de ovannämnda sociala plattformarna har sitt huvudkontor i USA gäller följande: Europeiska kommissionen har antagit ett beslut för USA om lämplig nivå. Detta går tillbaka till EU-US Privacy Shield. Ett aktuellt certifikat från det aktuella företaget kan ses på denna adress.

Du hittar detaljerad information om bearbetning och användning av data från leverantörerna på deras sidor samt en möjlighet till kontakt och dina rättigheter och inställningsalternativ för att skydda din integritet, särskilt om möjligheterna till opposition (opt-out), på informationssidorna för leverantörens dataskydd som länkas nedan. Om du fortfarande behöver hjälp i detta avseende kan du kontakta oss.

Facebook: www.facebook.com/about/privacy Databehandling utförs på grundval av ett avtal mellan gemensamt ansvariga personer i enlighet med art. 26 GDPR, som du kan se här.

Du kan hitta mer information om databehandling när du besöker en Facebook-fansida (information om Pages Statistics data) här.

Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875

Oppositionsmöjligheter (Opt-out):

Facebook: https://www.facebook.com/settings?tab=ads

Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875

9. Skicka recensionsinbjudningar via e-post

Trusted Shops inbjudan att ge din åsikt

I den mån du har gett oss ditt uttryckliga samtycke till detta under eller efter din beställning, i enlighet med art. 6, § 1, a) GDPR, vidarebefordrar vi din e-postadress till Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15c, 50823 Köln, Tyskland ( https://www.trustedshops.fr ) för att företaget ska skicka dig en inbjudan att uttrycka din åsikt. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke genom att skicka ett meddelande till adressen nedan eller direkt till Trusted Shops.

10 Kontaktmöjligheter och dina rättigheter

Som en person som berörs av behandlingen av personuppgifter har du följande rättigheter:

  • Enligt artikel 15 i GDPR har du rätt att få tillgång till de personuppgifter som rör dig som vi behandlar
  • Enligt artikel 16 i GDPR har du rätt att så snart som möjligt korrigera felaktiga personuppgifter om dig. Du har också rätt att begära att dessa ska kompletteras uppgifter.
  • Enligt artikel 17 i GDPR har du rätt att radera dina personuppgifter i den mån behandlingen inte är nödvändig för:
    • rätten till yttrandefrihet och information;
    • efterlevnad av en rättslig skyldighet,
    • ett skäl av allmänt intresse;
    • upprättande, utövande eller försvar av rättsliga anspråk.
  • Enligt artikel 18 i GDPR har du rätt att begränsa behandlingen i fall där:
    • du bestrider noggrannheten i uppgifterna;
    • behandlingen av uppgifter är olaglig men du motsätter dig radering av dem;
    • vi behöver inte längre dina uppgifter men det är fortfarande nödvändigt för dig att fastställa, utöva eller försvara dina lagliga rättigheter;
    • du har gjort gällande din rätt att invända mot databehandling enligt artikel 21 i GDPR.
  • Enligt artikel 20 i GDPR har du rätt att ta emot dina uppgifter i ett strukturerat, vanligt använt och maskinläsbart format samt att begära överföring av dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig.
  • Enligt artikel 77 i GDPR har du rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet. Som en allmän regel kan du kontakta tillsynsmyndigheten för din normala vistelseort, för din arbetsplats eller för vårt huvudkontor.

För alla frågor som rör insamling, behandling eller användning av dina personuppgifter, för varje begäran om information, korrigering, begränsning eller radering av uppgifter samt för eventuell återkallelse av de givna avtalen eller motstånd mot särskild användning av data, vänligen kontakta våra tjänster direkt med hjälp av kontaktuppgifterna i den juridiska informationen.

Dessutom har du rätt att överklaga till den behöriga tillsynsmyndigheten för dataskydd i Frankrike: National Commission for Computing and Liberties (CNIL) - 3 Place de Fontenoy - TSA 80715 - 75334 PARIS CEDEX 07 - Telefon: 01 53 73 22 22

Rätt att invända

I den mån vi behandlar personuppgifter som förklarats ovan för att skydda våra berättigade intressen som väger tyngst vid en avvägning av parternas respektive intressen, kan du invända mot denna behandling med verkan för framtiden. Om behandlingen utförs för direkt marknadsföringsändamål kan du utöva denna rättighet när som helst enligt ovan. Om behandlingen utförs för andra ändamål har du endast rätt till invändningar av skäl som härrör från din specifika situation.

Efter att ha utnyttjat din rätt att invända behandlar vi inte längre dina personuppgifter för dessa ändamål, såvida vi inte kan motivera tvingande berättigade skäl för denna behandling som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter, eller om behandling medverkar till hävdande, utövande eller försvar av lagliga rättigheter.

Detta gäller inte om behandlingen utförs för direkt marknadsföring. Vi kommer då inte längre att behandla dina personuppgifter för detta ändamål.